Webinarreeks Kids@risk

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

Of kies voor een selectie van webinars die passen binnen uw vakgebied. We bieden alle flexibiliteit om zelf te kiezen. Kiest u voor de hele reeks dan profiteert u van een aantrekkelijke korting. Maar ook bieden we korting op webinarpakketten.
Kunt u er een keer niet bij zijn? Geen zorgen, we bieden ook de mogelijkheid om de webinars terug te kijken.
Wel wijzen wij u er graag op dat, om aanspraak te maken op accreditatiepunten, live deelnemen vereist is. Het terugkijken van de webinars levert geen accreditatiepunten op.

1. Compleet pakket 12 webinars: € 295,-
!Early Bird tarief voor het complete pakket is € 265,- (geldig tot 01-02-2021)
2. Combi pakket 7 webinars:  € 245,-
3. Combi pakket 5 webinars: € 175,-
4. Combi pakket 3 webinars: € 105,-
5. Los webinar: € 45,- per stuk

Thema’s en sprekers
Sinds 2008 is er in binnen de ggz een toename te zien aan psychische stoornissen op jonge leeftijd. Nog nooit kampten zoveel tieners met psychische problemen. Maar ook de wachtlijsten voor zorg op volwassen leeftijd zijn wellicht nog nooit zo lang geweest. Bovendien hebben de psychische problemen van volwassenen zo’n impact op alle facetten van hun leven, dat het vaak een grote uitdaging is om hen te helpen te herstellen op diverse levensgebieden.

Ligt de sleutel voor een oplossing in vroege signalering en interventie?  Het tijdig inzetten van specialistische kennis en behandeling bij jeugdigen en jongvolwassenen zou erger kunnen helpen voorkomen. Daarom plaatsen wij het vergrootglas op preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid. Wij bieden u de mogelijkheid samen met ons in te zoomen op oplossingen en praktische know-how van de specialisten uit het veld.

Thema’s en onderwerpen die in de reeks aan bod komen zijn:

  • De invloed van huiselijk geweld op jonge leeftijd.
  • Succesverhalen van laagdrempelige, jeugdvriendelijke, multidisciplinaire hulpvoorzieningen.
  • Multi Systeem behandeling voor gezinnen waar sprake is van kindermishandeling of – verwaarlozing.
  • Methodes en onderzoeksbevindingen om jonge mensen met een psychose risico tijdig op te sporen en te behandelen.
  • theoretische achtergronden, klinisch toepassingen en eerste onderzoeksresultaten van vroege interventie van BPS.
  • Vroege detectie en interventie bij Autisme Spectrum Stoornissen.
  • Depressieve stoornissen tijdens de jeugd, de mogelijkheden van vroege opsporing, preventie, interventie en terugvalpreventie.
  • Psychopathologie tijdens en na de zwangerschap.
  • Preventie en vroeginterventie bij eetstoornissen.
  • Vroege interventie na seksueel geweld.

Data en Sprekers
We presenteren een kick-off op donderdag 18 maart 2021 met een live webinar met Diane Benoit, Professor Emerita, University of Toronto. In de daaropvolgende weken (m.u.v. 20 mei) staan nationale en internationale inhoudelijk experts gepland. Benieuwd welke? Bekijk onder aan deze pagina het complete overzicht. Daar vindt u per spreker informatie over het het thema en de inhoud van het webinar.

Accreditatie
Er wordt voor, zowel de reeks als voor alle individuele webinars,  accreditatie aangevraagd bij onderstaande beroepsverenigingen. Het aantal punten dat wordt toegekend door de beroepsvereniging, worden hier onder vermeld.
FGzPt, NVvP,  NVP,  NIP,  NIP-NVO,  NVRG,  SKJ (allen nog in aanvraag)
Let op! Wij wijzen u er graag op dat, om aanspraak te maken op accreditatiepunten, live deelnemen vereist is. Het terugkijken van de webinars levert geen accreditatiepunten op.

Algemene Voorwaarden
Bij aanmelding ontvangt u de Algemene Voorwaarden in de bevestigingsmail. U kunt ze ook hier teruglezen.