Dynamische Interpersoonlijke Therapie (D.I.T.) Training

  • Online via Zoom & Golden Tulip Keyser Breda
  • 4 dagen (9.30- 16.30 uur)
  • 22 lesuren - daarnaast ongeveer 12 uur literatuurstudie en voorbereiding
  • Sarah Campens
  • €1.295,-
Inschrijven

Dynamische Interpersoonlijke Therapie (D.I.T.) Training

DIT staat voor Dynamisch Interpersoonlijke Therapie. Het is een psychodynamisch psychotherapeutisch behandelmodel, dat oorspronkelijk ontwikkeld werd voor depressieve en angstklachten, maar ondertussen een breder toepassingsgebied kent, zoals persoonlijkheidsproblematiek en Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). DIT wordt individueel gegeven maar ook in groepen, zowel kortdurende als langer durende, maar altijd in tijd afgebakend.

DIT is ontwikkeld op basis van evidence based psychodynamische psychotherapieën. Aan de hand van aantoonbaar werkende interventies is DIT samengesteld en zijn de competenties omschreven waaraan de DIT-therapeut moet voldoen. DIT is daarom ook wel ‘the best of’ van alle psychodynamische modellen genoemd. De belangrijkste interventies zijn ontleend aan de gehechtheidstheorie, de theorie van het mentaliseren (MBT), de objectrelatietheorie en de interpersoonlijke therapie van H. S. Sullivan.

Zoals uit bovengenoemde theorieën wel duidelijk zal zijn plaatst DIT de klachten van de patiënt in een interpersoonlijk kader en vormt het een psychodynamisch, inzichtgevend alternatief voor behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie. In een DIT-behandeling staat de maladaptieve omgang van de cliënt met zichzelf, anderen en emoties centraal.

In de module wordt op vooral praktische wijze gekeken naar de interventies die toegepast kunnen worden in elk van de 3 behandelfases. Bekijk hiervoor ook het globale programma.

Bij het goed afronden van deze basismodule ontvang je een certificaat dat onderdeel uitmaakt van het traject om geregistreerd te worden als DIT-sociotherapeut, DIT-vaktherapeut, DIT-systeemtherapeut en DIT-therapeut.

Dag 1 en dag 4 zijn fysiek op locatie bij Golden Tulip Keyser Hotel te Breda. Dag 2 en dag 3 van de training worden online via Zoom aangeboden.


Inschrijven