Kristel Traa-van Hooijdonk

Functie

Binnen de Viersprong ben ik werkzaam als GZ-psycholoog. In eerste instantie een aantal jaren bij de Unit Centrale Voordeur en momenteel binnen de Unit Schematherapie.

Persoonlijke achtergrond

Na mijn studie Psychologie ben ik gaan werken bij een tweedelijnsinstelling, waar ik ook de GZ-opleiding gevolgd heb. Enige tijd na het afronden van de GZ-opleiding heb ik de overstap gemaakt naar de Viersprong, omdat het me erg aansprak om in een specialistische instelling te werken waar mensen met persoonlijkheidsproblematiek intensieve psychotherapeutische behandelingen kunnen volgen.

Motivatie om te trainen

Al zo lang als ik me kan herinneren, vind ik het leuk om kennis over te dragen. Dat uit zich direct in mijn werkveld door het begeleiding van stagiaires of inwerken van nieuwe collega’s , en daarnaast in het al jarenlang beroepscoach zijn van het (SPS-)NIP, waar ik studenten informatie geef over mijn functie en ervaringen. En nu dus ook in het geven van trainingen voor de Viersprong Academy. Ik probeer om in mijn cursussen , naast inhoudelijke kennis, ook mijn enthousiasme voor mijn vak over te brengen.

Beroepsverenigingen

Ik heb een BIG-registratie als GZ-psycholoog en ben lid van het NIP en aspirant lid van het Register Schematherapie.

Typisch Kristel…

Als trainer probeer ik een training neer te zetten met voldoende afwisseling tussen theorie, praktijkvoorbeelden, filmmateriaal, oefeningen en rollenspellen, waarin daarnaast ruimte is voor eigen inbreng  en interactie.

Nevenactiviteiten

Naast mijn werkzaamheden bij de Viersprong ben ik senior adviseur / beroepscoach bij het (SPS-)NIP en gastdocent bij de RINO Zuid.

Social Media

Publicaties