Sonja Huigen

Functie
GZ-psycholoog, Senior Schematherapeut en EMDR-practitioner

Persoonlijke achtergrond
Sinds 2017 werk ik bij de Viersprong binnen de afdeling Ambulante Schematherapie in Den Bosch. Daarvoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie bij GGZ Reinier van Arkel, in verschillende teams en met uiteenlopende doelgroepen.

Bij mijn overstap naar de Viersprong maakte ik kennis met Schematherapie. Ik heb me sindsdien ondergedompeld in deze therapievorm en ik ben door middel van scholing, supervisie en vooral behandeluren enorm enthousiast geworden over de therapievorm, het model en de werkwijze. Vooral het ontrafelen van dieperliggende patronen en de experientiële manier van werken spreken me erg aan.

Ik werk met zowel volwassenen als adolescenten (14-18 jaar), bij wie de behandeltrajecten bestaan uit een combinatie van groepstherapie en individuele therapie.

Beroepsverenigingen
Lid van Vereniging voor Schematherapie (VSt) en Vereniging EMDR Nederland (VEN).

Motivatie om te trainen
Als kind wilde ik graag juf worden 🙂 dus als trainer combineer ik de passie die ik ervaar in mijn werk als schematherapeut met deze oude wens. Ik vind het fijn om op een open manier met anderen te delen in mijn ervaring, kennis en enthousiasme, elkaar te inspireren en scherp te houden.

Typisch…. Sonja
Positief ingesteld, nieuwsgierig, een tikkeltje impulsief. Gericht op verbinding, waarbij ik erg hou van transparantie en humor.

Social media
LinkedIn