Jorinde Derrix

Functie

Klinisch Psycholoog,  Supervisor Schematherapeut

Persoonlijke achtergrond

Mijn loopbaan ben ik begonnen als trainer in Persoonlijke Effectiviteit bij een commercieel trainingsbureau. Na mijn studie Psychologie wilde ik namelijk helemaal niet in de GGZ gaan werken. Ik kwam echter in aanraking met cognitieve therapie en later Schematherapie en was toen toch verkocht. In 2004 maakte ik daarom de overstap naar de GGZ. Bij aanvang deed ik kortdurende en geprotocolleerde behandelingen, maar na een paar jaar maakte ik de overstap naar persoonlijkheidsstoornissen.

Hoewel ik cursussen volgde in diverse behandelmethoden voor persoonlijkheidsproblematiek (DGT, MBT) ben ik eigenlijk sinds het lezen van het boek ‘Leven in je Leven’ fan van Schematherapie. Ik heb ervaring met Schematherapie individueel en in groepen voor zowel cluster B als cluster C persoonlijkheidsproblematiek. Verder verdiep ik me, naast het klinische werk, ook graag in wetenschappelijk onderzoek over Schematherapie.

Sinds 2019 werk ik bij De Viersprong als Klinisch Psycholoog voor de klinische en deeltijd Schematherapie met jongvolwassenen.

Motivatie om te trainen

Ik heb zelf altijd enorm genoten van de cursussen Schematherapie die ik heb gevolgd en ik wil mijn kennis en ervaring graag overbrengen aan iedereen die geïnteresseerd is in Schematherapie.

Beroepsverenigingen

Vereniging voor Schematherapie (supervisor) en International Society of Schematherapie (ISST, advanced). Daarnaast lid van de VGCt (supervisor) en FGzPt.

Typisch Jorinde…

Vraag mij nooit of ik iets zeker weet, dan sla ik aan het twijfelen.

Nevenactiviteiten

Ik werk als jaargroep opleider voor de opleiding tot Klinisch Psycholoog bij de RINO Groep Utrecht.

Social Media

LinkedIn

Publicaties

  • Assertiviteit kun je leren. Doe het zelf! (2003). Zelfhulp boek over assertiviteit. Uitgegeven door Performa