Edith Tjoa

Functie

Klinisch psycholoog, Supervisor Schematherapeut

Persoonlijke achtergrond

Vanaf 2006 ben ik bezig met Schematherapie individueel en in groepsverband. Een hele mooie behandelvorm die verschillende stromingen integreert en goed aansluit bij mijn opleidingen in psychodrama en gedragstherapie. En in de loop van de jaren kunnen ervaren hoe helpend deze behandeling is voor mensen die vastlopen in hun patronen.

Het onderzoeken van de effecten van behandelinterventies heeft mijn grote interesse. Ik heb het geluk gehad om jarenlang supervisies te kunnen volgen bij Joan Farrell en Ida Shaw in het kader van onderzoeksprojecten o.a. voor groepstherapie bij sociale fobie en vermijdende persoonlijkheidsstoornis (waar ik een 30-sessie-groepsschematherapie-protocol voor heb geschreven) én in het kader van onderzoek naar behandeling met schematherapie voor patiënten met DIS.

Ik heb bij de Viersprong gewerkt in 2015/2016 en toen meegewerkt in het vormgeven van schematherapie aanbod op de toen startende locatie Rotterdam. Daarnaast werk ik al lange tijd bij PsyQ (verschillende afdelingen en nu op een afdeling Psychotrauma) en heb een eigen praktijk.

Beroepsverenigingen

Lid van de FGzPt , van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, van EMDR Nederland (VEN), van Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP), van Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt),  van Vereniging voor Schematherapie en International Society of Schema Therapy (ISST).

Supervisor en Leertherapeut bij VGCt en NVP, Supervisor Register Schematherapie, Schematherapy Trainer en Supervisor (ISST), Gecertificeerd Psychotraumatherapeut (NtVP).

Motivatie om te trainen

Ik vind het erg boeiend om te proberen mijn enthousiasme en kennis over schematherapie over te dragen en mooi om te zien hoe cursisten zich gaandeweg verder ontwikkelen. Ik vind het daarbij een  uitdaging om  theorie, oefeningen en filmpjes af te wisselen zodat iets nieuws leren ook leuk kan zijn en je in je werkveld schematherapie hopelijk als verrijking kunt gaan ervaren.

Typisch….Edith

Vertrouwen in groei, Verbinding, Passie voor het vak, Veelzijdig, Leren.

Nevenactiviteiten

Social Media

Publicaties