Sarah Campens

Functie
Klinisch psycholoog / psychotherapeut. Regiebehandelaar 2-daagse deeltijd DIT. Supervisor DIT. Specialismeleider psychodynamische therapie bij de Viersprong.

Persoonlijke achtergrond
Ik ben afgestudeerd op de Gentse Universiteit als Freudiaans-Lacaniaans psychoanalytisch psychotherapeut. Hoewel ik de theoretische achtergrond heel boeiend vond, bleef ik in de praktijk op mijn honger zitten. Toen ik binnen de Mentalisation Based Treatment aan de slag ging, ging er een nieuwe wereld voor mij open. De taal van het mentaliseren deed mij groeien, als therapeut en persoonlijk. Nadat ik mij helemaal geïdentificeerd had als MBT-therapeut, vond ik dat de tijd rijp was om meer voeling te krijgen met mijn eigen stijl. De Dynamische Interpersoonlijke Therapie bood daar een mooi antwoord op, gezien deze gebaseerd is op verschillende psychodynamische therapieën. Breder is er een waaier van mogelijkheden binnen de psychodynamische therapie, waarbij de verschillende varianten elk hun eigen accent kennen en tegelijkertijd een gemeenschappelijke manier van werken en doel voor ogen houden: onze cliënten nieuwsgierig maken naar (de onbewuste patronen van) zichzelf. Wat vind ik het mooi dat wij deelgenoot mogen zijn van zo’n uniek proces!

Motivatie om te trainen
Mijn enthousiasme over psychodynamische therapie helemaal voor mezelf houden zou wel een heel grote opgave zijn… . Op de universiteit heb ik mijn diploma behaald om les te geven, omdat dit mij toen al leuk leek. Omdat ik zelf niet altijd even graag les volgde, wilde ik alleen lesgeven als ik het vertrouwen had dat ik voldoende leerlingen zou kunnen inspireren. De uitdagingen om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor mijn passie, houd ik me nog elke lesdag voor.

Beroepsverenigingen
FGzPt, Register MBT, NVPP, Register MBT, VVPP

Typisch….Sarah
Mijn “Belgisch taaltje” is niet onbesproken door cliënten en cursisten; het is het eerste wat je hoort en dus al een belangrijke rol speelt in de manier van contact maken. Wat hecht ik belang aan echt contact! Hartelijk moeten lachen om spontane al dan niet bewuste humor, en mijn omgeving op tijd en stond aan het lachen krijgen, maakt mij gelukkig. Voor humor moet je vaak al een knap staaltje kunnen mentaliseren trouwens!

Nevenactiviteiten
Bestuurslid DIT Nederland.