Sigrid Geertzema

Functie

GZ-psycholoog, Cognitieve gedragstherapeut, senior schematherapeut, EMDR therapeut

Persoonlijke achtergrond

Ik ben in 2004/2005 begonnen in de forensische sector. Eerst in een Tbs-kliniek en vervolgens ambulant forensisch. Bij beide instellingen heb ik gewerkt met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek, met name cluster B. Toen ik in 2010 begon met schematherapie was ik gelijk om: ik was al eerder in contact gekomen met deze werkwijze, maar toen ik begon met de cursus en de verdieping hier in ben ik er niet meer mee gestopt en werk ik heden met veel plezier vanuit dit kader. Het is zowel voor de therapeut als voor de cliënt een fijne manier van werken, waar het contact een belangrijke rol speelt. Ik kan mezelf zijn en toch op professionele wijze mijn behandelingen uitvoeren. Naar mijn idee is het de meest natuurlijke manier van werken: transparant, duidelijk, grenzen en een warm contact. Cliënten geven aan dat het kader van de schematherapie hun duidelijkheid en herkenning geeft. In het contact kunnen cliënten ervaren hoe het is om nu wél te krijgen wat ze nodig hebben.

Sinds 2013 werk ik als schematherapeut bij de Viersprong in Amsterdam. We werken hier met het model van Farrell en Shaw voor groepen. Daarnaast doe ik EMDR behandelingen, individuele schematherapie en richt ik me sinds kort tevens op de doelgroep adolescenten (onderzoek&behandeling). De Viersprong is een organisatie die hoge prioriteit geeft aan kwaliteit van zorg. Dat spreek me erg aan, omdat op deze wijze de zorg optimaal is en de cliënt centraal staat.

Motivatie om te trainen

Ik krijg veel energie van lesgeven. Het is leuk om kennis over te dragen en cursisten te enthousiasmeren. Andersom word je als trainer weer geprikkeld door vragen van cursisten en is het interessant om op een andere manier met het vak bezig te zijn.

Beroepsverenigingen

VGCT, Register Schematherapie

Typisch Sigrid…

Ik wil als trainer een veilige plek bieden waar cursisten kunnen ervaren hoe leuk het kan zijn om samen te oefenen: met aandacht, humor en verdieping. Voorgaande in combinatie met voldoende aandacht voor theoretische achtergronden.

Nevenactiviteiten

Social Media

LinkedIn Sigrid Geertzema

Publicaties