Inge van Laer

Functie
Gezondheidszorgpsycholoog  

Persoonlijke achtergrond
Als Belgische heb ik mijn master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent behaald in 2008. Tijdens mijn studie alsook stage is mijn voorliefde voor het werken met adolescenten en hun systeem ontstaan. Na mijn afstuderen ben ik meteen aan de slag gegaan bij de Viersprong op de diagnostiekafdeling. 
Om mij verder te ontwikkelen ben ik aan de Universiteit Antwerpen de basisopleiding experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie gaan studeren. Vervolgens heb ik in Nederland aan de Rino Zuid een opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog voltooid. Tijdens deze opleidingen heb ik de kans gekregen op verschillende plaatsen te mogen werken waarbij ik gemerkt heb dat mijn hart ligt bij het samen met een jongere en zijn systeem zoeken naar hoe we hun verhaal beter kunnen begrijpen. 
De rode draad in mijn werkzaamheden is dan ook het uitvoeren van therapeutisch psychologisch onderzoek bij adolescenten en hun systeem geworden, waarin ik sinds enkele jaren gecertificeerd ben en supervisie in geef.  

Motivatie om te trainen
Door het superviseren en trainen van collega’s in diagnostiek en meer bepaald therapeutisch psychologisch onderzoek bij adolescenten, hoop ik dat deze methodiek meer bekendheid krijgt en een breder draagvlak krijgt zodat meer jongeren en hun systeem hiervan kunnen profiteren.  

Beroepsverenigingen
NVVR (Nederlands Vlaamse Vereniging van de Rorschach en Projectieve Methoden)
TAI (Therapeutic Assessment Institute)  

Typisch Inge
Ik hou van een uitdaging waarin ik mijn nieuwsgierige en creatieve kant kwijt kan. 

Social media
LinkedIn Inge Van Laer