Webinarreeks Kids@risk – Yvonne Stikkelbroek

  • Online
Inschrijven

Webinarreeks Kids@risk – Yvonne Stikkelbroek

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

6 mei 2021
20.30-21.30 uur

Depressieve stoornissen tijdens de jeugd, de mogelijkheden van vroege opsporing, preventie, interventie en terugvalpreventie.
Depressieve stoornissen tijdens de jeugd, de mogelijkheden van vroege opsporing, preventie, interventie en terugvalpreventie. Richtlijnen voor depressieve stoornissen zijn gericht op het zo vroeg mogelijk en tijdig behandeling van depressieve klachten om zo de gevolgen tot in de volwassenheid zoveel mogelijk te beperken. Vroegtijdige opsporing, preventieve interventie en behandeling zijn effectief gebleken. De eerste keuze van de behandeling is beperkt tot cognitieve gedragstherapie (CGT), interpersoonlijke therapie (IPT) gecombineerd met medicatie als de depressieve stoornis ernstig is. De beschikbaarheid en gebruik van behandeling is echter beperkt, ook is terugval en recidief hoog, 70% binnen 5 jaar, maar er zijn bijna geen maatregelen onderzocht. Innovatieve technologieën kunnen de toegankelijkheid en schaalbaarheid verbeteren en terugval monitoren. In deze presentatie bespreekt Yvonne Stikkelbroek de stand van zaken en de mogelijkheden om preventie en behandeling van depressie tijdens de jeugd te verbeteren en te innoveren.


Inschrijven