Webinarreeks Kids@risk – Wouter Staal

  • Online
Inschrijven

Webinarreeks Kids@risk – Wouter Staal

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

 

29 april 2021
20.30-21.30 uur

Vroege detectie en interventie bij Autisme Spectrum Stoornissen
Vroeg detectie en behandeling van kinderen met autisme spectrum stoornissen is van groot belang.  Met name kinderen met problemen in taal- en spraakontwikkeling lopen risico op een levenslange beperking mits niet vroeg geïntervenieerd wordt. Daarnaast kan door vroege training van communicatie vaardigheden de kans op participatie op latere leeftijd bevorderd worden. Het aantal interventies waarvoor evidentie van effect bestaat is echter beperkt. Een belangrijk aspect van preventie is gelegen in het reduceren van stress bij ouders. Welke interventies geboden worden en op welk moment blijft een belangrijke vraag om te beantwoorden.   


Inschrijven