Webinarreeks Kids@risk – Mijke Lambregtse – van den Berg

  • Online
Inschrijven

Webinarreeks Kids@risk – Mijke Lambregtse – van den Berg

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

13 mei 2021
20.30 -21.30 uur

Vroegdetectie en behandeling van perinatale psychopathologie en de invloed daarvan op het kind
Bij 10-15% van de zwangere vrouwen is er sprake van klinisch relevante psychische klachten en dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling van het (ongeboren) kind. Al tijdens de zwangerschap kan blootstelling aan psychopathologie de ontwikkeling van de hersenen en het stresssysteem van het kind negatief beïnvloeden. Denk daarbij aan directe blootstelling via maternale stress, middelengebruik en (psychiatrische) medicatie, maar ook aan indirecte blootstelling door relatieproblemen, gebrek aan steun en verminderde zelfzorg. Na de geboorte kan ouderlijke psychopathologie ook de ouder-kindrelatie en een veilige hechting onder druk zetten. In dit webinar sta ik aan de hand van wetenschappelijk onderzoek stil bij de huidige stand van zaken rond vroegdetectie en behandeling van psychiatrische aandoeningen tijdens en na de zwangerschap en de effecten hiervan op het (ongeboren) kind.


Inschrijven