Webinarreeks Kids@risk – Iva Bicanic

  • Online
Inschrijven

Webinarreeks Kids@risk – Iva Bicanic

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

10 juni 2021
20.30 – 21.30 uur

Vroege interventie na seksueel geweld
In deze webinar zal Iva Bicanic ingaan op haar werk met acute slachtoffers van seksueel geweld die zich melden in het Centrum Seksueel Geweld. Zij zal zowel vanuit de klinische ervaring als vanuit wetenschappelijk onderzoek illustreren hoe deze cliënten – al dan niet met hun ouders- worden begeleid in de acute fase met zogenaamde ‘ watchful waiting’. Ook zal ze uitleg geven over behandeling wanneer klachten ontstaan, zoals PTSS, angst en depressie. Daarbij zal ze ook ingaan op de wetenschappelijke bevindingen uit de Early EMDR studie. Zij illustreert haar presentatie met filmpjes.


Inschrijven