Webinarreeks Kids@risk – Arne Popma

  • Online
Inschrijven

Webinarreeks Kids@risk – Arne Popma

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

De Viersprong organiseert in de periode van 18 maart t/m 10 juni 2021, elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur, een webinar.
Volg de hele reeks en krijg op die manier een breed overzicht van de nieuwste kennis en ontwikkeling op het gebied van preventie en vroege interventie voor een breed scala van aandoeningen en problemen. Bent u geïnteresseerd in de State of the Art webinars? En wilt u daarnaast ook praktische, klinische toepassingen horen? Alles komt aan bod tijdens deze webinarreeks.

27 mei 2021
20.30 – 21.30 uur

Liefde met boosheid (en kennis): preventie en behandeling van agressie en delinquentie
Prof. dr. Arne Popma hoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie en psychosociale zorg van het Amsterdam UMC, waar hij onder andere het wetenschappelijk (neurobiologisch)onderzoek leidt naar de ontwikkeling van antisociaal en agressief gedrag bij kinderen en jeugdigen. Een deel van dit onderzoek vindt plaats bij kinderen en jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen. Jeugdige delinquenten vormen een heterogene groep. Vaak hebben zij weinig vertrouwen in hulpverleners. In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van recent onderzoek naar deze groep en hoe dit kan bijdragen aan het voorkomen van (verergering van) delinquent gedrag bij jeugdigen. Dit wordt geïllustreerd met klinische toepassingen.

Inschrijven