Berdien Henniphof

Wat ik mooi vind aan het schematherapie model is dat het werken in de interactie met de cliënt centraal staat en dat deze interactie door middel van veel verschillende ervaringsgerichte oefeningen in kaart is te brengen en is te bewerken. Daarbij heeft het schematherapie model aandacht voor hoe deze interacties zijn ontstaan. Ik vind dit een mooie manier om hiernaar te kijken. Mede dankzij de ontschuldigende manier waarop het schematherapie model de interactie benadert ontstaat er al in een relatief vroeg stadium van de behandeling de ruimte om de cliënt op soms gevoelige onderwerpen te spiegelen of confronteren. Verbinding en contact staan hierin voor mij centraal, waardoor er in een veilige sfeer begrip en ruimte voor gevoelens en behoeften kan ontstaan.

Beroepsverenigingen
Lid van de Vereniging voor Schematherapie, Vereniging Cognitieve Gedragstherapie en Vereniging EMDR Nederland.

Motivatie om te trainen
Ik vind het leuk met collega’s en vakgenoten te kunnen sparren over het werken met de schematherapie. Enerzijds opgebouwde kennis te kunnen delen, anderzijds ook weer te leren van alle inbreng van vakgenoten. Hopelijk kan mijn enthousiasme voor het werken met schematherapie anderen ook enthousiast maken.

Typisch…Berdien
Ik kan erg genieten van vrije kind oefeningen. In eerste instantie kunnen voor groepsleden (of collega’s) deze oefeningen wat ongemakkelijk zijn, maar ik kan zo enthousiasmerend zijn dat je vanzelf mee gaat doen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, kan ik snel denken en ben ik een aanpakker.

Nevenactiviteiten

Social Media

Publicaties