Marieke Braat

Functie

Klinisch psycholoog, psychotherapeut

Persoonlijke achtergrond

Mijn carrière ben ik binnen de Viersprong begonnen, wat maakt dat ik al vroeg kennis heb gemaakt met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek. Binnen de Viersprong heb ik zowel de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog als klinisch psycholoog doorlopen. Hierdoor heb ik diagnostiek en behandelingen altijd gecombineerd, wat ik de prettigste combinatie vind. Mijn hart ligt voor een groot deel binnen de diagnostiek; puzzelen om nu écht te snappen wat er met iemand aan de hand is, hoe zaken samenhangen en hoe we tegenstellingen kunnen begrijpen. Inzet van projectief materiaal vind ik van grote toegevoegde waarde. Mijn enthousiasme over de diagnostiek kan ik onder andere kwijt in het lesgeven hierover. Behandelen van cliënten met persoonlijkheidsstoornissen blijft een uitdaging; transparant zijn, meebuigen, empathisch zijn alsook confronteren: het houdt me scherp!

Motivatie om te trainen

Mijn enthousiasme over de doelgroep breng ik graag over aan anderen; anderen laten ervaren dat deze doelgroep ook echt voldoening en plezier geeft. De handvatten aanreiken om ook anderen zich hier meer comfortabel in te voelen en te zien dat zij zich hierin gesterkt voelen, is mooi om te ervaren. Ik geef al jaren heel graag supervisies en werkbegeleiding.

Beroepsverenigingen

FGzPt

Typisch….Marieke

Enthousiast, nieuwsgierig, positief kritisch.

Nevenactiviteiten

Ik ben hoofddocent bij de module Methodische Diagnostiek binnen de Rino Zuid. Ook geef ik les over jongeren met persoonlijkheidsproblematiek bij de Jeugdzorgacademie.

Social Media

Publicaties